De uitgekozen restaurants in Krakau

Oude Stad zelf en zijn omgeving behoren tot de grootste ontspanningscentra van Europa.  De meer dan 200 cafés, restaurants en clubs in de Oude Stad kunnen zelfs de meest uitgesproken smaken van zijn gasten tevreden stellen. Sinds enkele jaren worden ze overrompeld door toeristen uit de hele wereld.
Wij hopen u te kunnen helpen met de keuze van de beste restaurants, waar u lekker zult kunnen eten, de tijd op een gezellige manier doorbrengen en ook buitengewone ontmoetingen of feestjes organiseren.
 
De uitgekozen restaurants van Krakau
 
Cyrano de Bergerac
Keuken: Frans
Ligging: Slawkowska 26  (Oude Stad)

Tel: (+4812) 4117288
URL: www.cyranodebergerac.pl
Openingsuren: 12 - 0


Het gebouw op S≥awkowska 26 met in de kelders Cyrano de Bergerac en op de begane grond Piano Bar Le Fumoir, heeft een traditie van bijna 500 jaar. Het herenhuis werd gebouwd in het noordelijke deel van de stadsfortificaties die in de 13-14de eeuw werden opgetrokken ter verdediging tegen de Tataars. Cyrano de Bergerac biedt de beste Franse gerechten aan in een meest charmante kelder. De prijzen zijn niet bepaald laag, maar de prijs-kwaliteitverhouding is veel beter dan in andere restauranst van zulke hoge standaard.
 
Green Way
Keuken: Vegetarisch
Ligging: Mikolajska 14  (Oude Stad)

Tel: (+4812) 4311027
URL: www.greenway.pl
Openingsuren: 10 - 22

Het restaurant behoort tot de Keten van Vegetarische Bars  (26 bars in Polen, slechts 1 in Krakau). Alle gerechten worden ter plaatse klaargemaakt en zij zijn niet te duur (zelfbediening). Dit wordt vooral door de studenten op prijs gesteld. Het lichte en ruimtelijke interieur, de zachtspelende radio en de geluiden uit de keuken zorgen voor een echte huiselijke sfeer.
 
Indus Tandoor
Keuken: Indisch
Ligging: S³awkowska 12  (Oude Stad)

Tel: (+4812) 4232282
URL: www.indus.pl
Openingsuren: 10 - 22


Dit is een echte Indische restaurant, gezien het feit dat de eigenaars uit Indië komen. Je zult daar geen kunstmatige, nagemaakte gerechten krijgen die op Indisch voedsel lijken. Indus Tandoor is net een deel van Indië in het centrum van Krakau. Gezond eten (pikant eten!) schept een speciale sfeer, waarbij men gemakkelijk naar Delhi kan afdwalen (tenminste in gedachten).
 
Ipanema
Keuken: Braziliaans
Ligging: Sw. Tomasza 28  (Oude Stad)

Tel: (+48 12) 4225323
URL: www.ipanema.com.pl
Openingsuren: 13 - 1


Dit is het eerste restaurant in Krakau dat zo’n rijk assortiment van Braziliaanse gerechten aanbiedt. Er worden traditionele oorspronkelijk Braziliaanse gerechten aangeboden zoals bv. Feijoada, maar er worden ook modernere gerechten aangeboden. Het is de moeite waard om dit restaurant te bezoeken om meer te weten te komen over Brazilië.
 
Klezmer Hois
Keuken: Joods
Ligging: Szeroka 6 (Kazimierz)

Tel: (+4812) 4111245
URL: www.klezmer-hois.cracow.pl
Openingsuren: 7 - 1


Sommigen zijn van mening dat dit het beste joodse restaurant is van Kazimierz. Het interieur ziet er praktisch hetzelfde uit als in de meeste joodse woningen van voor 1930. In alle kamers vindt men handgemaakte voorwerpen, die een huiselijke sfeer scheppen. Het restaurant promoveert de joodse cultuur.
 
Orient Express
Keuken: Europees
Ligging: Poselska 22  (Oude Stad)

Tel: (+4812) 4226672
URL: www.orient-ekspres.krakow.pl
Openingsuren: 12 - 23


De eigenaar en stichter van dit restaurant had een origineel idee. Met de verwijzing naar de beroemde novellen van  Agatha Christie, Orient Express gaat door alle Europese steden – van Frankrijk en Turkije, tot Hongarije en Oostenrijk. Men kan in het restaurant gerechten proeven uit alle landen waardoor de trein gaat.

Pod Roza
Keuken: Europees
Ligging: Florianska 4 (Oude Stad)

Tel: (+48 12) 424 33 81
URL: www.hotel.com.pl/podroz/h_resta.htm
Openingsuren: 12 - tot de laatste gast


Restaurant Pod Roza biedt een exquisiete keuken aan, waar men specialiteiten uit de hele wereld kan verkrijgen.Het restaurant bevindt zich onder het hotel die dezelfde naam draagt. De gerechten worden op enorme borden voorgeschoteld en zijn prachtig versierd. Er is ook een rijke wijnkaart met Italiaanse en Franse wijnen alsook thuisgemaakte likeurs.
 
Rooster
Keuken: Amerikaans
Ligging: Szczepanska 4 (Oude Stad)

Tel: (+4812) 4113672
URL: www.rooster.pl
Openingsuren: 11 - 0


Rooster is een restaurantketen die zowel de maaltijden als de bediening van hoge kwaliteit aanbidt. In een zekere zin is Rooster een weerspiegeling van het Amerikaanse restaurant "Route 66" uit de jaren 60. Elk restaurant  heeft een specifieke bediening – vriendelijke meisjes in sexy sportieve kleding. Men kan daar zowel van de traditionele Poolse keuken smullen als van de Amerikaanse lekkernijen.

Gids voor KrakauAccommodatie zoeken

De Koninklijke Weg - De beroemdste monumenten van Krakau
Kazimierz: Route langs de joodse monumenten
Nowa Huta - de vergeten wijk
In de sporen van Johannes Paulus II
Route langs de Geschiedenis van Podgorze
 
Nachtleven in Krakau
De uitgekozen restaurants in Krakau
Het weer in Krakau
 
Johannes Paulus II Luchthaven Balice in Krakau
Vluchten vanuit en naar Krakau
Busstation en treinstation PKS / PKP
Tickets - waar verkrijgbaar en de prijzen
Wij tonen u de beste plaatsen om te verblijven
Met onze ervaring en lokale kennis
Releasedatum: 
Aantal nachten: 
   Aantal personen: 
Locatie Afstand: 
di
Speciale Prijs: 
EUR per kamer per nacht
    hostel  b&b/hotel**  serv. apartments       hotel*****
       pensioen        hotel***    hotel****   lux. apartments
Sinds 2005 vonden we accommodatie voor 41291 personen

Aanbevolen hotels, pensions, appartementen in Krakau

  No results found

Nowoczensne projekty domów