Route langs de Geschiedenis van Podgorze

Na de eerste delingen van Polen bleef Krakau binnen de grenzen van de Republiek Polen en Vistula werd toen een grensrivier. Oostenrijk vond het toen noodzakelijk om aan de rechteroever een nieuwe stad te stichten, die een concurrent, maar tegelijkertijd een partner van Krakau werd. De keuze viel op het dorpje Podgórze, waarvan keizer Józef II in 1784 het tot een vrije stad had uitgeroepen.

Onze route begint op de brug J. Pi³sudskiego en wij begeven ons naar de Józefińska-straat in de richting van Bohaterow Getta-plein. De geschiedenis van Podgorze is onlosmakelijk verbonden met de uitroeiing van de Krakause joden, voor wie de nazi’s hier in 1941 een getto hebben opgericht, die vervolgens in 1943 werd opgeheven. De verzamelingen die een korte geschiedenis van de getto’s voorstellen, kan men bezichtigen in het museum die zich in "Apteka pod Orlem" bevindt.

Vervolgens gaan wij in de richting van de Podgórski Markt, wiens architectuur gedomineerd wordt door de neogotische Heilige-Josefkerk uit 1909. Aandachtswaardig is ook de vroegere Podgórski Stadhuis die opgetrokken werd halverwege de XIX eeuw en ook de classicistische gasthuis "Pod Czarnym Or³em" uit het begin van de XIX eeuw. Terwijl wij de Lasota-heuvel beklimmen, passeren wij een complex KS Korona op Kalwaryjska-straat. Op deze plaats stond er tot het jaar 1950 een kazerne. Op 31 oktober vertrokken van hieruit troepen onder leiding van lt. Antoni Stawarz richting Krakau en zo begonnen ze de stad te bevrijden van de Oostenrijkse bezetting.

Vervolgens passeren wij het Wojciech Bednarski-park met daarnaast een kleine Romaansgotische Sint-Benedictuskerk, die aan het door de Oostenrijkers opgetrokken fort van de Vesting Krakau grenst. Wij naderen de heuvel van de legendarische stadsheerser prins Krak, die zich aan de overkant van de heuvel bevindt, die vandaag door een wegbaan is gesplitst. Van hieruit begeven wij ons naar de voormalige nazi-concentratiekamp P³aszów met een standbeeld ter nagedachtenis van alle slachtoffers.
Op de terugweg naar het centrum passeren wij links een natuurgeneeskundig centrum, dat in 1903 gesticht werd door Antoni Mateczny, naar wie de naburige rotonde is genoemd.

Gids voor KrakauAccommodatie zoeken

De Koninklijke Weg - De beroemdste monumenten van Krakau
Kazimierz: Route langs de joodse monumenten
Nowa Huta - de vergeten wijk
In de sporen van Johannes Paulus II
Route langs de Geschiedenis van Podgorze
 
Nachtleven in Krakau
De uitgekozen restaurants in Krakau
Het weer in Krakau
 
Johannes Paulus II Luchthaven Balice in Krakau
Vluchten vanuit en naar Krakau
Busstation en treinstation PKS / PKP
Tickets - waar verkrijgbaar en de prijzen
Wij tonen u de beste plaatsen om te verblijven
Met onze ervaring en lokale kennis
Releasedatum: 
Aantal nachten: 
   Aantal personen: 
Locatie Afstand: 
di
Speciale Prijs: 
EUR per kamer per nacht
    hostel  b&b/hotel**  serv. apartments       hotel*****
       pensioen        hotel***    hotel****   lux. apartments
Sinds 2005 vonden we accommodatie voor 41291 personen

Aanbevolen hotels, pensions, appartementen in Krakau

  No results found

Nowoczensne projekty domĆ³w