Busstation en treinstation PKS PKP

Treinstation PKP Krakau Centraal (Kraków Glowny) is het belangrijkste spoorwegstation in Krakau, waar alle soorten personentreinen stoppen. Vermits de bouwwerken van de Krakause Communicatiecentrum (Krakowskie Centrum Komunikacyjne) nog steeds niet af zijn, bevinden de kassa’s en de gastronomische ruimte zich nog steeds in het antieke gebouw van het oude station op Lubicz-straat. Er werden nieuwe perrons gebouwd en de dakbedekking ervan dient tegelijkertijd als een parking en een taxistaanplaats.
Dworzec kolejowy KrakówKrakau is een van de belangrijkste spoorwegknooppunten van Polen. Van hieruit kan men de meeste Poolse steden met de trein bereiken. Er is een snelle verbinding tussen Warschau en Gdansk aangeoden door PKP InterCity, daarbij bestaat er ook een EuroCity verbinding met Wenen en ook EuroCity Wawel met Wroc³aw, Berlijn en Hamburg. Er zijn ook sneltreinen die vaak rijden naar Lodz, Kielce, Lublin, Katowic, Rzeszow, Radom, Przemysl, Wroc³aw, Poznan, Torun, Szczecin, Bydgoszcz, Opole, Olsztyn en veel andere steden. Er zijn ook internationale nachttreinen die vanuit Krakau naar Praag en Budapest rijden.
 
Regionale Busstation in Krakau
 
Het Regionale Busstation en het  treinstation Krakau Centraal (Kraków G³ówny) zijn op een tiental meter van elkaar verwijderd waardoor de reizigers gemakkelijk in een paar minuutjes van vervoermiddel kunnen veranderen, nl. overstappen van bus naar trein (of omgekeerd). Het spoornetwerk van Krakau is verbonden met alle grotere steden van Polen en ook met veel steden uit Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oekraïne en Roemenië.
Dworzec autobusowy KrakowInformazioni su CracoviaDit twee-etage gebouw kan op 24 uur tijd zelfs 1,2 duizend voertuigen bedienen. Het westelijk gelegen ten opzichte van het Centraal station PKP en het maakt deel uit het Krakause Communicatiecentrum (Krakowskie Centrum Komunikacyjne). Het gebouw bestaat uit het stationgebouw met kassa’a en wachtruimtes en uit 32 bedekte staanplaatsen voor regionale, interregionale en internationale bussen en ook uit haltes van de locale communicatie.
Op 200 meter afstand van het station (waar de straten Basztowa en Westerplatte kruisen) lopen er hoofdtramsporen die met alle delen van de stad zijn verbonden. Ernaast bevindt zich het centraal treinstation Krakau Centraal Kraków G³ówny. Voor het jaar 2008 wordt er een lijn van de Krakause Sneltram (linia Krakowskiego Szybkiego Tramwaju) voorzien die onder het station zal lopen.
De verbinding tussen het busstation en de luchthaven Balice bestaat uit buslijn 192 (reisduur ong. 40 min.) of een speciale treinlijn Krakau Centraal – Balice Luchthaven (35 paar treinen per dag, reisduur ong. 15 min.).

Gids voor KrakauAccommodatie zoeken

De Koninklijke Weg - De beroemdste monumenten van Krakau
Kazimierz: Route langs de joodse monumenten
Nowa Huta - de vergeten wijk
In de sporen van Johannes Paulus II
Route langs de Geschiedenis van Podgorze
 
Nachtleven in Krakau
De uitgekozen restaurants in Krakau
Het weer in Krakau
 
Johannes Paulus II Luchthaven Balice in Krakau
Vluchten vanuit en naar Krakau
Busstation en treinstation PKS / PKP
Tickets - waar verkrijgbaar en de prijzen
Wij tonen u de beste plaatsen om te verblijven
Met onze ervaring en lokale kennis
Releasedatum: 
Aantal nachten: 
   Aantal personen: 
Locatie Afstand: 
di
Speciale Prijs: 
EUR per kamer per nacht
    hostel  b&b/hotel**  serv. apartments       hotel*****
       pensioen        hotel***    hotel****   lux. apartments
Sinds 2005 vonden we accommodatie voor 41291 personen

Aanbevolen hotels, pensions, appartementen in Krakau

  No results found

Nowoczensne projekty domĆ³w